Sírkőképek

Elhunyt Szeretteink maradandó emléke porcelánképen


Elhunyt Szeretteink emléke tárgyiasul porcelánképen, ami síremlékre rögzíthető.
A sírkőkép, mint a temetkezés kelléke az 1900-as évek elején jelent meg először a magyar temetőkben. Mai napig találunk akkoriban készült fekete-fehér porcelánfotót síremléken.Az utóbbi 10-20 évben már rendelkezésre álló modern technika segítségével színesben is készíthető nagy felbontású, tökéletes fénykép minőségű fotó porcelánra.

Az alapul szolgáló porcelán plakettek nagy méret és forma választéka lehetőséget nyújt a megrendelő számára, hogy a sírkő alakjának, nagyságának megfelelő emléklapot válasszon.
A legelterjedtebb ovál formájú plakettek között vannak premes és peremnélküli kivitelűek.

A peremes ovál porcelánok egy keretezett kép hatását keltik, míg a peremnélküli ovál formák sima felületükkel egy egyszerűbb, modernebb stílust képviselnek.
A peremes plakettek szegélyét, ami alapból fehér, lehet aranyozni vagy platina festéssel díszesebbé tenni. Ezek a dekorálások egy plussz beégetéssel történnek,mert a nemesfémek más hőfokon égethetők, mint a porcelánfestékkel készülő fotó másolat.

A peremnélküli porcelánokat is lehet aranyozni, de ezeknél elsősorban a különböző nemesfém színekben gyártott fémkeretekbe illesztik a porcelánképet, ha keretezett kép hatását akarják elérni.

A keretek, a napjainkban elterjedő sírfeliratozásnál használt fémbetűk színeivel harmonizálnak.
A fent említett ovál plakett formákhoz hasonlóan szögletes plakettek is választhatók peremes és anélküli változatban.colombárium sírkőkellékkel

fehér colombárium

Kattintásra nagyít!
Kattintásra nagyít!
Kattintásra nagyít!
Kattintásra nagyít!
Kattintásra nagyít!
Kattintásra nagyít!
Kattintásra nagyít!

Tekintettel a síremlékek egyre szélesedő formaválasztékára, megháromszoroztuk plakett kínálatunkat.

Egyre többen választanak egy különlegesebb formájú porcelánlapot, ami eltér a hagyományosnak mondható formától. Ilyenkor a forma egyedisége mellett lehetőség adódik a portréhoz háttérképet választani, feliratozni azt.

Gyakran előforduló probléma, hogy Szerettünk eltávozása után jövünk rá, nincs róla egy „rendes” képünk. A rendelkezésre álló fotó sérült, gyűrött, a fotózott környezet nem illik egy síremlékre vagy épp az elhunyt öltözete nem odaillő. Grafikai munkával és több éves, e-téren szerzett tapasztalattal vállajuk a fotó retusálását, képhibák javítását, nem kívánt képrészletek eltüntetését, de az alkalomhoz illő ruhába ”öltöztetést” is.

Másik gyakori kérés, hogy két különálló fényképen lévő személy portréja egy plakettre kerüljön. Montázst készítve, profi grafikai munkával, észrevehetetlen lesz a két fotón szereplő személyek egymás mellé illesztése. Mód van fekete-fehér fotó színezésére is, de oldottunk meg többszörösen összetett feladatot is, amikor egy fekete-fehér fotó színezése után kelett azt montázsolni egy másik színes fotón szereplő portréhoz egy egységes háttérképbe.

sírkő plakettel

Az elkészült sírkőkép ellenáll az időjárás minden viszontagságának - fagy, csapadék, napsugárzás - kopásálló.


Kattintásra nagyít!
Kattintásra nagyít!
Kattintásra nagyít!
Kattintásra nagyít!
Kattintásra nagyít!
Kattintásra nagyít!
Kattintásra nagyít!
Kattintásra nagyít!

Cím: Budapest, XIV. Telepes u.12.

T: 06-20-550-9347 vagy 06-1-222 8 222
Kérem, váltson az újabb honlapomra !

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.